15:30

IFK Västerås

Referat: Barkarö SK p07 - IFK Västerås

Vår andra match för dagen var mot Barkarö P07 i röd serie. Det blev rejält stressigt mellan matcherna och några av oss kom ut sent till Barkarö men vi hann med både uppsnack och uppvärmning. Vi mötte ett kvickt och tekniskt skickligt Barkarö men som fysiskt var en storlek mindre än oss idag.

Vi inledde matchen lite avvaktande och såg på medan Barkarö sprang igenom oss ett par gånger. Därefter började vi gradvis styra matchen till vår fördel och vårt fokus på att alltid vara först på boll gav utdelning. Vi kunde göra 1-0 efter ett fint instick och bra löpning innan Barkarö kvitterade med en välplacerad frispark vilken vi bjöd igen genom en lika väl placerad frispark till 2-1.

Bra stämning i laget och härlig disciplin på planen att jobba för varandra gjorde att andra perioden blev riktig kul för killarna med mycket utdelning framåt. Andra perioden slutar 4-1 till oss.
Inför tredje perioden lovade vi varandra att inte slå av på takten utan istället öka för att inte släppa in Barkarö i matchen. Det var också precis vad vi gick ut och gjorde, 3-0 till oss.

Slutresultat 9-2 var mycket välförtjänt genom ett riktigt tight försvarsspel genom hela matchen och ett helt lag som hela tiden ville vara först på boll och sedan leverera den till en lagkompis i rörelse. Kul också att se stor generositet mellan killarna, t.ex. att ge bort sin straff till en kompis.